• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (ESZF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (ESZF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ēdināšanas biznesa perspektīvas Latvijā

Thumbnail
View/Open
303-41497-Reinis_Artimovics_RA11040.pdf (1022.Kb)
Author
Artimovičs, Reinis
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Jēkabsone, Sandra
Date
2014
Metadata
Show full item record
Abstract
Ēdināšanas bizness ir savdabīgs ar savu nemainīgi augsto pieprasījuma līmeni, ko nodrošina cilvēka vajadzība pēc ēdiena, apvienojumā ar nevēlēšanos gatavot ēdienu pašam. Tā kā pieprasījums ir plašs, attiecīgi arī piedāvājums ir atbilstoši liels, tāpēc pētījumā tiek analizēts ēdināšanas biznesa tirgus un tā iespējamās perspektīvas Latvijā. Bakalaura darba tēma ir „Ēdināšanas biznesa perspektīvas Latvijā.” Bakalaura darba mērķis ir identificēt ēdināšanas biznesa tirgus stiprās un vājās puses, no kā vadoties secināt par iespējamām perspektīvām nozarē. Veicot šo darbu, autors nonāca pie sekojoša rezultāta- kopējais ēdināšanas tirgus ir pārblīvēts, un vieta tajā ir tikai unikāliem, neredzētiem konceptiem, kas būtu jauna pieredze patērētājam, jo līdzšinējais piedāvājums ir tik pilnīgs, ka spēj apmierināt teju katra indivīda vēlmes. Darba autors izstrādāja secinājumus un priekšlikumus, kas parāda nozares perspektīvas un kā tās apgūt. Darbs sastāv no 20 tabulām, un 15 attēliem
 
Catering business pecuilar with its consistently high level of demand, because people will always need food, combined with their reluctance to cook by themselves. As demand is so high, also supply is very high, thats why author analyses catering business perspectives. Bachelor thesis: „Catering business perspectives in Latvia.” Bachelor aims to identify catering business strenghts and weeknesses upon which to conclude on pssible prospects the industry. In this work author came to following result- total catering market overloaded, and plasce there can find only uniqe, unseen concept, that could be new expirience for consumers, because now market is so full, that it can cater to almost all consumer wishes. Author made conclsions and recomendations, which shows industry outlook, and how to manage it. Work consists of 20 tables, and 15 pictures. Key words- catering business, restaurants, cafe, fast-food caterers, catering industry.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16145
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ESZF) / Bachelor's and Master's theses [9369]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV