Profesionālu hokejistu un amatieru zināšanas par uzturu, ēšanas paradumi un uztura sastāvs
Author
Brangule, Gerda
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Rubana, Inta Māra
Date
2014Metadata
Show full item recordAbstract
Maģistra darba temats „Profesionālu hokejistu un amatieru zināšanas par uzturu, ēšanas paradumi un uztura sastāvs”. Autore Gerda Brangule, darba vadītāja Dr. biol., prof. Inta Māra Rubana. Maģistra darbs sastāv no 77 lappusēm, 12 attēliem, 9 tabulām, 74 literatūras avotiem. Darbs rakstīts latviešu valodā.
Sporta uzturs pastāvīgi tiek pētīts un attīstās. Sporta uzturs ir vislielākais papildu faktors jebkuram fiziski aktīvam indivīdam vai elites sportistam. Piemērots uzturs palīdz treniņu un atjaunošanās procesā, uzlabo vielmaiņas pielāgošanos slodzei un sportiskos sasniegumus. Darba praktiskās daļas mērķis ir salīdzinoši novērtēt HK „Dinamo Rīga” un amatieru hokejistu zināšanas par uzturu, ēšanas paradumus un uztura sastāvu. Pētījumā tika izmantota aptaujas anketa par uztura zināšanām un trīs dienu uztura reģistrēšana. Master’s thesis topic is “Professional and amateur hockey players' nutritional knowledge, eating habits and dietary composition”. The author is Gerda Brangule, supervisor Dr. Biol., prof. Inta Mara Rubana. Master's thesis consists of 77 pages, 12 figures, 9 tables, 74 literature sources. Work is written in Latvian.
Sports nutrition is constantly being studied and developed. Sports nutrition is the biggest additional factor to any physically active individual or an elite athlete. Proper nutrition helps to train and recover, improves metabolic adaptation to load and athletic performance.
Practical work aims at comparative evaluation of HK "Dinamo" and amateur hockey players’ nutritional knowledge, eating habits and dietary composition.
The study used a questionnaire on dietary knowledge and a three-day dietary recording.