Ķīmiskā sastāva izvērtēšana Latvijā audzētajās dzērvenēs
Author
Jaunupe, Diāna
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Date
2014Metadata
Show full item recordAbstract
Ķīmiskā sastāva izvērtēšana Latvijā audzētās dzērvenēs. Bakalaura darba vadītāja Asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs 34 lappuses, 15 attēli, 13 tabulas, 26 literatūras avoti. Latviešu valodā.
Darba teorētiskajā daļā apskatīta literatūra par dzērveņu ķīmisko sastāvu un ķīmisko sastāvu noteikšanas metodēm. Praktiskajā daļā tika noteiktas dzērvenēs aktīvās vielas – kopējie cukuri, pektīns, karotīns, antociāni. Evaluation of chemical composition of cranberries grown in Latvia. Supervisor asoc. prof., Dr. chem. Jakobsone I. Bachelor paper, 34 pages, 15 figures, 13 tables, 26 literature references, 4 additions. In Latvian.
The theoretical literature viewed the chemical composition of the cranberries and the detection methods. The practical part has been identified in cranberry active substances - total sugars, pectin, carotene, anthocyanins.