Show simple item record

dc.contributor.advisorMekšs, Pēterisen_US
dc.contributor.authorSitčihins, Vladislavsen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-07-05T01:08:04Z
dc.date.available2015-07-05T01:08:04Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other49270en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/28530
dc.description.abstractOgļhidrātu un organisko skābju satura noteikšana mikrobiālās fermentācijas šķīdumos. Sitčihins V., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Mekšs P. Bakalaura darbs, 53 lappuses, 21 attēls, 6 tabulas, 38 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir veikta bakteriālās biopolimēru sintēzes blakusproduktu noteikšana ar gāzu hromatogrāfiju un izdarīti secinājumi par dažādu mikrobu celmu fermentācijas procesiem. Analizējamās vielas tika pārvērstas trimetilsililēteros un identificētas pēc elektronu trieciena masspektrometriem, bet nozīmīgākiem fragmentjoniem izvirzīti iespējamie šķelšanās mehānismi. Ar iekšējā standarta metodi tika atrastas aptuvenas identificēto vielu koncentrācijas paraugos un iegūtās vērtības salīdzinātas ar AEŠH datiem.en_US
dc.description.abstractDetermination of carbohydrates and organic acids in bacterial brewery solutions. Sitčihins V., supervisor Dr. chem., asoc. prof. Mekšs P. Bachelor’s thesis, 53 pages, 21 figures, 6 tables, 38 literature references, 2 appendices. In Latvian. The solutions of bacterial polisaccharide biosynthesis have been examined by gas chromatography, and different microbial species’ brewery processes have been compared. The analytes have been converted to their trimethylsilylethers and identified by electron-impact masspectras. The formation mechanisms for some fragmentions have been proposed. The approximate values of contents of the identified compounds have been found using the internal standard method, and the values have been compared with the data obtained by HPLC.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.subjectGĀZU HROMATOGRĀFIJAen_US
dc.subjectMASSPEKTROMETRIJAen_US
dc.subjectMIKROBIĀLĀ FERMENTĀCIJAen_US
dc.subjectMONOSAHARĪDIen_US
dc.subjectSPIRTIen_US
dc.titleOgļhidrātu un organisko skābju sastāva kontroles metožu izstrāde fermentācijas procesiemen_US
dc.title.alternativeDevelopment of control methods for carbohydrates and organic acids in brewery processesen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record