Zymomonas mobilis ekstracelulārās levānsaharāzes aktivitātes dinamiska saharozes fermentācijā un to ietekmējošie apstākļi

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Latvijas Universitāte

Language

N/A

Abstract

Darba mērķis bija izpētīt Z.mobilis ekstracelulārās levānsaharāzes levāna biosintēzes aktivitātes izmaiņas saharozes fermentācijas laikā un izvērtēt fermentācijas apstākļus, pie kuriem iespējams iegūt augstāku šī fermenta aktivitāti fermentācijas vidē. Tika pētīta substrāta koncentrācijas ietekme uz levānsaharāzes aktivitātes līmeņa izmaiņām. Tika novērtēts ekstracelulārās levānsaharāzes sadalījums starp fermentācijas vidi un šūnu virsmu un tā izmaiņas dažādās fermentācijas fāzēs. Darba izpildes laikā tika apgūtas Z.mobilis šūnu kultivēšanas metodes un darbam nepieciešamās analītiskās procedūras. Veikta darba tēmai atbilstošās zinātniskās literatūras meklēšana, studijas un analīze. Darbs veikts LU MBI.
The aim of this paper was to investigate the levan biosynthesis activity changes of Z.mobilis extracellular enzyme levansucrase during sucrose fermentation as well as to investigate the fermentation conditions in which levansucrase production is maximized. The substrate concentration effects on levansucrase activity were studied. The distribution of extracellular levansucrase between fermentation broth and cell surface was evaluated at different fermentation stages. Further study was done on the impact of cultivation temperature on levansucrase activity in fermentation broth. In the course of the study necessary Z.mobilis cell cultivation methods and analytical procedures were learned and implemented. Literary review, studies and analysis corresponding to the theme of the paper were done in the course of this work. Work was carried out in LU MBI.

Citation

Relation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By