Show simple item record

dc.contributor.advisorKalniņa, Sandra
dc.contributor.authorSniķere, Liene
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
dc.date.accessioned2016-07-02T01:07:15Z
dc.date.available2016-07-02T01:07:15Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.other54227
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/32050
dc.description.abstractDiplomdarba izstrādātāja pēta dažādus paņēmienus kā paplašināt vārdu krājumu par tēmu “Ēdiens” 5. klasē. Diplomdarba autors uzsver, ka vārdu krājums ir vissvarīgākais valodas aspekts un valodas mācīšanās sākas ar vārdu apguvi. Saistībā ar mācību programmu piektajā klasē ir jāmācās par tēmu “Ēdiens” maltītēm, veselīgu un neveselīgu ēdienu. Pētījuma metode ir gadījuma pētījums, kas balstās uz tādām datu apstrādes metodēm, kā aptaujas, intervijas un skolotājas žurnāls. Izvēlētie respondenti ir piektās klases skolēni un divas angļu valodas skolotājas tika intervētas. Skolotāja žurnālā akcents tika likts uz to, kā skolēni strādā stundās, mācoties par tēmu “Ēdiens”. Diplomdarba autore aizpildīja ierakstus skolotāja žurnālā par mācīto angļu valodas stundās par tēmu “Ēdiens”. Pētījums notika Kandavas internātvidusskolā. Piektās klases skolēniem ir iepriekšējas pamatzināšanas par tiem vārdiem, kurus skolēni redz vai lieto ikdienā, bet citus produktus ir grūtāk atcerēties. Skolēni paļaujas uz to, ka skolotāja pateiks priekšā visu un vēlas mācīties caur spēlēm, vai tulkot vārdus nekā veidot vārdu sarakstus. Skolēni vislabāk mācās vārdus ar vizualizācijas palīdzību un tulkošanu.
dc.description.abstractThe researcher of the Diploma Paper explores different ways to develop vocabulary about the topic “Food” in Form 5. The author of the Diploma Paper states that the lexis is the most important language aspect and that knowing a language starts with learning words. According to the syllabus students in Form 5 have to learn about the topic “Food”, the meals, healthy and unhealthy food. The research method is a case study that is based on data collection methods, which are questionnaires, interviews and a teacher’s journal. The chosen respondents for the questionnaire were Form 5 students and two English teachers were interviewed. In the teacher’s journal, the focus was on how students work during the lesson about the topic “Food”. The study took place in Kandava Secondary Boarding school. The author of the Paper filled in the teacher’s journal entering observations about the taught English lessons about the topic “Food”. Students of Form 5 have previous basic knowledge for words they usually see or use daily but other products are harder to remember. Learners expect that the teacher will tell everything and want to learn only through games or to translate words than to make a list of words. As well, learners learn best new words by visual aids and translation.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectPedagoģija
dc.subjectFood
dc.subjectvocabulary
dc.subjectstudents
dc.subjectsyllabus
dc.subjectForm 5
dc.titlePaņēmieni vārdu krājuma paplašināšanai par tēmu "Ēdiens" 5.klasē
dc.title.alternativeWays to Develop Vocabulary about the Topic "Food" in Form 5
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record