• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāte / Faculty of Medicine and Life Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (MDZF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāte / Faculty of Medicine and Life Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (MDZF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bromēto liesmas slāpētāju noteikšana pārtikas produktos ar hromatogrāfijas - augstas izšķirtspējas masspektrometrijas metodi

Thumbnail
View/Open
300-59314-Klepikovs_Vladislavs_vk14030.pdf (823.9Kb)
Author
Klepikovs, Vladislavs
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Začs, Dzintars
Date
2017
Metadata
Show full item record
Abstract
Bromēto liesmas slāpētāju noteikšana pārtikas produktos ar hromatogrāfiju – augstas izšķirtspējas masspektrometrijas metodi. Klepikovs V., zinātniskie vadītāji Dr.chem. Dz. Začs, Mg.chem. J.Rjabova. Bakalaura darbs, 28 lappuses, 8 attēli, 3 tabulas, 26 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā tika veikta zinātniskās literatūras izpēte un apkopošana par pārtikā esošajiem bromētiem liesmas slāpētājiem, par to noteikšanas iespējām un metodēm. Praktiskajā daļā tika veikta polibromēto difenilēteru (PBDE) noteikšana dažādos pārtikas produktos, tajā skaitā dzīvnieku barībā un augu eļļās, ar gāzes hromatogrāfijas – augstas izšķirtspējas masspektrometrijas metodi.
 
The determination of the brominated flame retardants in the food stuffs with chromatography - high resolution mass spectrometry. Klepikovs V., supervisor Dr. chem. Dz. Začs, Mg. chem. J.Rjabova., Study work, 28 pages, 8 figures, 3 tables, 26 literature references. In Latvian. The scientific literature about the occurrence of brominated flame retardants in food products, and the determination methods of them was explored and summarized. Practice part of the thesis includes PBDE determination in different kinds of food products, as well as animal feed and seed oils using gas chromatography – high resolution mass spectrometry.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/36160
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (MDZF) / Bachelor's and Master's theses [3602]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV