Smago metālu noteikšana šokolādē, izmantojot induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas metodi
Author
Puncule, Jūlija
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Tihomirova, Kristīna
Date
2018Metadata
Show full item recordAbstract
Smago metālu noteikšana šokolādē, izmantojot induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas metodi. Puncule J., zinātniskais vadītājs Dr. sc. ing., asoc. prof. Tihomirova K. Bakalaura darbs, 45 lappuses, 16 attēli, 11 tabulas, 59 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Darbā tiek veikta šokolādes paraugu sagatavošana un analizēšana. Smago metālu (Cd, Pb, As, Sb, Cr, Zn) koncentrācijas noteikšanai paraugos tiek lietots induktīvi saistītas plazmas masspektrometrs. Paraugu sagatavošanai tiek izmantota slapjā mineralizācija mikroviļņos. Determination of heavy metals in chocolate by inductively coupled plasma mass spectrometry. Puncule J., supervisor Assoc. prof. Dr. sc. ing. Tihomirova K. Bachelor thesis, 45 pages, 16 images, 11 tables , 59 literature sources, 1 appendice. In Latvian. The work involves the preparation and analysis of chocolate. The Determination of heavy metals (Cd, Pb, As, Sb, Cr, Zn) was performed by inductively coupled plasma mass spectrometry. Microwave digestion is used for sample preparation.