Show simple item record

dc.contributor.authorZariņš, Eduards
dc.date.accessioned2020-05-08T10:03:23Z
dc.date.available2020-05-08T10:03:23Z
dc.date.issued1931
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/50178
dc.description.abstractSaturs: Kamdēļ mēs ēdam? 5 Kas ir barības vielas? 5 Barojošās vielas. Garšas vielas. Baudu vielas 6 Kādas vielas ēdienam jāsatur? 7 Kas ir olbaltumvielas? 7 Kādi daudzumi olbaltumvielu cilvēkam vajadzīgi? 7 Vai olbaltumvielas ir kaitīgas, ja ēdiens satur tās vairāk nekā vajadzīgs ? 8 Kā apmierināt organismu ar nepieciešamām olbaltumvielām? 9 Kas ir ogļhidrāti? 9 Cukuri 9 Ciete 10 Celuloze 11 Kas ir tauki? 11 Kamdēļ vajadzīgas minerālvielas? 13 Vai vārāmā sāls vajadzīga? 13 Kas ir vitamīni? 14 A-vitamīns 16 D-vitamīns 16 E I-vitamīns 16 E 2-vitamīns 16 B-vitamīni 16 C-vitamīns 17 P-vitamīns 17 Kā organisms sagremo un izmanto uztura vielas? 17 Kā noteic uztura vielu barojošo vērtību? 21 Kas ir kalorija? 21 Kādiem mērķiem un kāds daudzums kaloriju vajadzīgs? 23 Kas ir ēdiena sātīgums? 24 Vai ēdiens jāvāra vai jāēd zaļbarība? 25 Kas ir „pain normal?" 27 Vai kakao ir barojošs? 27 Kādas vielas ēdienam jāsatur un kādam tam jābūt ? 28 Galveno uztura vielu sastāvs un to barojošā vērtība 29en_US
dc.language.isolaven_US
dc.publisherLatvijas Lauksaimniecības centrālbiedrībaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectResearch Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Domestic science and nutritionen_US
dc.subjectUztursen_US
dc.subjectUzturzinātneen_US
dc.subjectĒšanas paradumien_US
dc.subjectPārtikaen_US
dc.subjectBarībaen_US
dc.subjectOlbaltumvielas uzturāen_US
dc.subjectVitamīni uzturāen_US
dc.subjectUzturvielasen_US
dc.subjectEating habitsen_US
dc.titleKas katram jāzin par uztura vielāmen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/booken_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record