Bezglutēna burgernīcas/picērijas izveide
Autor
Skripste, Maija
Co-author
Latvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
Advisor
Cekuls, Andrejs
Datum
2020Metadata
Zur LanganzeigeZusammenfassung
Maģistra darbs “Bezglutēna burgernīcas/picērijas izveide” izstrādāts ar mērķi rast risinājumu bezglutēna ēdināšanas pieejamības Latvijā veicināšanai. Maģistra darba uzdevumi ietver esošās bezglutēna ēdināšanas pieejamības Latvijā situācijas izpēti un analīzi, konkrēti risināmās problēmas noteikšanu, projekta priekšlikuma izstrādi un projekta rokasgrāmatas izveidi. Maģistra darba ietvaros, risinot konkrēto problēmu par bezglutēna ēdināšanas iestāžu trūkumu Latvijā, tiek piedāvāts izveidot jaunu ēdināšanas iestādi – bezglutēna burgernīcu/picēriju, kas saviem klientiem piedāvātu ekskluzīvi bezglutēna picas un burgerus, tādējādi spējot nodrošināt šķērspiesārņojuma riska izslēgšanu. Analizējot konkrēti risināmajai problēmai izvirzīto alternatīvu finansiālos aprēķinus, stratēģisko nozīmi un riskus, tiek izveidots projekta priekšlikums – bezglutēna ēdināšanas iestādes, kas nodrošina arī piegādes uz mājām, izveide. Definētajam projektam tiek izstrādāta projekta rokasgrāmata, kas ietver informāciju par projekta termiņiem, gaitu, plānotajiem resursiem, robežstabiem un to kontroli The Master’s thesis “Creation of a gluten-free burger/pizza-place” is developed with the aim to find a way to facilitate the accessibility of gluten-free catering in Latvia. The tasks include researching and analysing the current situation of gluten-free catering in Latvia, defining the specific problem to solve, creating a project proposal and developing a project handbook. Within the Master’s thesis while attempting to solve the defined specific problem of the lack of gluten-free catering options in Latvia, it is proposed to create a new catering business – gluten-free burger/pizza place which would offer its clients gluten-free burgers and pizzas exclusively, therefore being able to exclude the risk of cross-contamination. Analysing the financial calculations, strategic importance and the risks of the alternatives put forward for solving the specific problem, a project proposal is created – creation of a gluten-free catering business which also offers its clients the option to order from home. For the defined project then a handbook is developed which includes information about the project timetable, planned resources, milestones and their control.