Show simple item record

dc.contributor.advisorŠalkovska, Jeļena
dc.contributor.authorSavicka, Anastasija
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
dc.date.accessioned2020-06-30T01:08:53Z
dc.date.available2020-06-30T01:08:53Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.other75657
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/50877
dc.description.abstractBakalaura darba tēma “Pircēju rīcību ietekmējošie faktori bioloģisko pārtikas produktu kategorijā Latvijas tirgū”. Bioloģiskās pārtikas tirgus ar katru gadu aug arvien straujāk – palielinās bioloģiski sertificēto lauksaimniecību skaits, tāpat arī pieaug iedzīvotāju pieprasījums uz bioloģisko pārtiku vispasaules līmenī. Tostarp arī Latvijā bioloģiskās pārtikas ražošana ir nemazāk nozīmīgajā līmenī. Latvijas valdībai ir svarīgi informēt patērētājus par bioloģiskās pārtikas labumiem, bet ražotājiem ir jāievēro godīgas marķēšanas nosacījumus un jāvelta līdzekļi pareizai bioloģiskās pārtikas virzīšanai un pozicionēšanai tirgū. Šī darba mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskajām atziņām, pieejamo statistisko informāciju un aptaujas rezultātiem, novērtēt patērētāju informētības līmeni par bioloģisku pārtiku un izanalizēt pircēju rīcību ietekmējošos faktorus šajā produktu kategorijā, kā arī izstrādāt priekšlikumus Latvijas bioloģiskās pārtikas tirgus subjektu mārketinga darbības pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 63 lpp., tajā tika iekļauta 1 tabula, 25 attēli un 3 pielikumi. Atslēgvārdi: bioloģiskā pārtika, zaļais mārketings, pircēju rīcību ietekmējošie faktori, Latvijas bioloģiskās pārtikas tirgus.
dc.description.abstractBachelor’s Thesis “Factors affecting consumers’ organic food purchase behavior on the Latvian market”. The organic food market is growing faster and faster every year - the number of organic certified farms is increasing, as is the population's demand for organic food worldwide. Including the production of organic food in Latvia, which is as significant as in other countries. It is important for the Latvian government to inform consumers about the benefits of organic food, but producers must comply with the conditions of fair labeling and devote resources to the proper promotion and positioning of organic food on the market. The aim of this work is to assess the level of consumer awareness of organic food and analyze the factors that influence their purchasing decision, as well as to develop proposals for improving the marketing activities of Latvian organic food market entities, based on theoretical findings, available statistical information and survey results. The bachelor’s thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions and suggestions. The thesis contains 63 pages, 1 table, 25 figures and 3 attachments. Keywords: organic food, green marketing, factors affecting consumers’ purchase behavior, Latvian organic food market.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEkonomika un uzņēmējdarbība
dc.subjectbioloģiskā pārtika
dc.subjectzaļais mārketings
dc.subjectpircēju rīcību ietekmējošie faktori
dc.subjectLatvijas bioloģiskās pārtikas tirgus
dc.titlePircēju rīcību ietekmējošie faktori bioloģisko pārtikas produktu kategorijā Latvijas tirgū.
dc.title.alternativeFactors affecting consumers’ organic food purchase behavior on the Latvian market.
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record