Grāmatvedības uzskaites īpatnības un darbības rezultātu analīze sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā SIA "VS"
Author
Galkina, Jūlija
Co-author
Latvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
Advisor
Būmane, Inga
Date
2020Metadata
Show full item recordAbstract
Diplomdarba tēmas „Grāmatvedības uzskaites īpatnība un darbības rezultātu analīze sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā SIA “VS”” aktualitātē izpaužas nepieciešamībā, COVID-krīzes laikā, pievērst pastiprinātu uzmanību sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, proti, apzinoties, konstatējot un novēršot nepilnības uzņēmējdarbībā: grāmatvedības dokumentos un ražošanas procesos pieļautās kļūdas un trūkumus. Kā rezultātā – tas sekmēs grāmatvedības dokumentu, uzskaites un citu, saistītu ar uzņēmējdarbību, procesu sakārtošanu. Precīzi sakārtotā grāmatvedības dokumentācija un iekšējās ikdienas darbības analīze, ļauj uzņēmumiem pareizi plānot savus ieņēmumus un izdevumus, kontrolēt nepieciešamām darbībām pietiekamu naudas plūsmu, un kā rezultātā – vadīt sekmīgu, peļņu nesošo uzņēmumu. Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu grāmatvedības uzskaites un darbības analīzes teorētisko aspektu izpēti, novērtēt SIA “VS” atsevišķus grāmatvedības uzskaites aspektus un veikt darbības rezultātu analīzi, kā rezultātā izvirzīt priekšlikumus vadlīniju izstrādāšanai sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos un Latvijas Republikas likumdošanas papildināšanai. Diplomdarba izstrādes rezultātā autore konstatēja virkni grāmatvedības uzskaites īpatnību un darbības rezultātu analīzes specifiskās metodes sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos un izstrādāja priekšlikumus konstatēto nepilnību novēršanai. Diploma thesis “Accounting, specific analytical methods in public catering company LTD “VS”’’ – is very important and relevant nowadays. Due to crisis situation, food catering companies have the opportunity to pay attention, identify along with eliminate eventual errors and deficiencies in accounting documents and other processes. Sequentially it affects the organization of accounting documents and operations of the processes. Accurately arranged accounting documentation and analysis of internal day-to-day operations allows companies to properly plan their revenues and expenses, permit to control sufficient cash flow as a result, to run a successful, profitable business. The aim of the diploma thesis is to analyze peculiarities of catering company’s accounting and to analyze the result of operations, based on the research of theoretical aspects of accounting and performance analysis of food catering companies as a result of which to put forward proposals for developing guidelines in catering companies and supplementing Latvian legislation. As a result of the development of the diploma thesis, the author identified a number of peculiarities of accounting and specific methods of performance analysis in public catering companies and developed proposals for the elimination of the identified shortcomings.