Minerālvielu saturs mandelēs un valriekstos, un to ūdens ekstraktos

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Latvijas Universitāte

Language

lav

Abstract

Mandeles un valriekstus var pieskaitīt pie funkcionālās pārtikas izejvielām, kuras satur šķiedrvielas, olbaltumvielas, minerālvielas, polinepiesātinātās taukskābes u.c. bioloģiski aktīvus savienojumus, tai skaitā fitātus. Maģistra darbā izvērtēta literatūra par fitātu ietekmi uz minerālvielu biopieejamību. Veikta minerālvielu kvantitatīvā daudzuma noteikšana mandelēs un valriekstos un to ūdens ekstraktos, izmantojot induktīvi saistītās plazmas masspektrometriju (ICP-MS).
Almonds and walnuts can be considered as functional food ingredients containing fiber, protein, minerals, polyunsaturated fatty acids, etc. biologically active compounds, including phytates. The literature on the effect of phytates on the bioavailability of minerals is evaluated in the master's thesis. Quantitation of minerals in almonds and walnuts and their aqueous extracts was performed using inductively coupled plasma mass spectrometry.

Citation

Relation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By