• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāte / Faculty of Medicine and Life Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (MDZF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāte / Faculty of Medicine and Life Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (MDZF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

ICP-MS metodes validācija elementu noteikšanai uztura bagātinātājā

Thumbnail
View/Open
305-104233-Zemnieks_Edgars_ez21096.pdf (890.8Kb)
Author
Zemnieks, Edgars
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāte
Advisor
Bērtiņš, Māris
Date
2024
Metadata
Show full item record
Abstract
ICP-MS metodes validācija elementu noteikšanai uztura bagātinātājā Zemnieks E., Bakalaura darba zinātniskais vadītājs Mg. Chem. Bērtiņš M. Bakalaura darbs, 50 lpp., 4 vienādojumi, 20 attēli , 28 literatūras avoti un 4. pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbs, kas tika veikts Latvijas Universitātes analītiskās ķīmijas laboratorijā. Bakalaura darba ietvaros tika veikta ICP-MS metodes validācijas izstrāde elementu noteikšanai uztura bagātinātājā. Uztura bagātinātāja paraugu sagatavošana tika veikta izmantojot slapjo mineralizāciju slēgtos teflona traukos mikroviļnos.
 
ICP-MS methods validation for the determination of elements in a food supplement Zemnieks E., Scientific supervisor of the bachelor thesis Mg. Chem.. Bērtiņš M. Bachelor thesis, 50 pages, 4 equations, 20 figures, 28 references and 4 appendices. In Latvian. Bachelor thesis, carried out at the Laboratory of Analytical Chemistry, University of Latvia. The bachelor thesis included the development of validation of ICP-MS method for determination of elements in food supplement. The preparation of the dietary supplement samples was carried out using wet mineralization in closed Teflon containers in microwaves.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/69462
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (MDZF) / Bachelor's and Master's theses [720]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV