Show simple item record

dc.contributor.advisorBrencis, Jurisen_US
dc.contributor.authorMiškina, Viktorijaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T13:57:40Z
dc.date.available2015-03-23T13:57:40Z
dc.date.issued2010en_US
dc.identifier.other13837en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/13884
dc.description.abstractBakalaura darbā autore apskata dažādus teorētiskos jautājumus. Darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīti tādi teorētiskie jautājumi kā cilvēku vajadzības un motivācija, tūrisma produkta jēdziens, gastronomiskā tūrisma būtība un tā produkta izpausme. Otrās nodaļas ietvaros tiek izvirzīti jautājumi saistībā ar nacionālo virtuvi un tās teorētiskajiem aspektiem. Turpretī trešā nodaļa ir veltīta konkrētam dzērienam. Tiek apskatīta kafijas rašanās vēsture un tās loma dažādu tautu nacionālajā virtuvē. Un ceturtās nodaļas ietvaros tiek pētīts kafijas dzēriena baudīšanas iespējas Rīgas pilsētā ar ko saistās arī darba analīze. Autore darba analīzē pievēršas tēmai par kafijas baudīšanas iespējām Rīgas pilsētā balstoties uz esošo piedāvāto kafejnīcu un kafijas baudīšanas vietu klāstu. Veicot iepriekš minēto pētījumu autore izmantoja novērošanas metodi un datu grupēšanas metodi, tieši anketas jautājumu atbilžu saskaitīšana un salīdzināšana. Pētījums balstās uz konkrētu dzērienu un tas ir kafiju, parādot to baudīšanas iespējas un veicināt tā attīstību kā gastronomiskam tūrisma produktam – kafijas festivāls. Iepriekš minēto pētījuma rezultātā autore ir secinājusi, ka šī dzēriena popularitāte Rīgas pilsētā ir plaši atspoguļota un tas ir iecienīts dzēriens, to piedāvātās baudīšanas iespējas ir plaši pieejamas daudzās specializētās kafijas baudīšanas vietās. Šo darbu ir iespējams izmantot zinātniskos pētījumos, turpinot dziļāku Latvijas tūrisma nozares tendenču izpēti. Bakalaura darba satura izklāsta ilustrēšanai izmantotas vairākas tabulas un attēli.en_US
dc.description.abstractIn the bachelor work, the author examines various theoretical issues. The work consists of four chapters. The first chapter is dealt with theoretical issues such as human needs and motivations, the concept of tourism product, gastronomic tourism product in its essence and manifestation. The second chapter of the issues raised in connection with a national cuisine and its theoretical aspects. While the third section is devoted to a particular drink. Are discussed in the emergence of coffee and its role in the history of different peoples in the national cuisine. And the fourth chapter explores opportunities for enjoying a drink of coffee in Riga city is also connecte with the employment analysis. The author focuses on the analysis of the topic of coffee enjoying the opportunities the city of Riga on the basis of the proposed cafe for coffee and enjoying a range of sites. During the above study the author used the observation method and data grouping method, a direct questionnaire responses and comparison of numbers. The study is based on the specific drinks and coffee are showing their enjoyment and opportunities to promote the development of the tourism product gastronomiskam - Coffee Festival. The above-mentioned study, the author concludes that the popularity of this drink in Riga city is widely reported and is a popular beverage, enjoying the possibilities offered by them are widely available in many specialized areas of coffee enjoyment. This work can be used in scientific research, building a deeper Latvian tourism trends research. Bachelor's working out to illustrate the use of the contents of several tables and figures.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titleGastronomiskā tūrisma produkta attīstības iespējas Rīgāen_US
dc.title.alternativeGastronomic tourism product development opportunities in Rigaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record