Patērētāju informācijas kvalitātes nodrošināšana pārtikas piedevu izmantošanas jautājumos.
Author
Golubova, Jūlija
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Melngaile, Aija
Date
2007Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalaura darba tēma ir „Patērētāju informācijas kvalitātes nodrošināšana pārtikas
piedevu izmantošanas jautājumos”. Darba mērķis ir uzzināt, vai visi patērētāji ir informēti par
to, kas ir pārtikas piedevas un vai viņiem ir pieejama pietiekama informācija par tām.
Darbs sastāv no 3 nodaļām. 1. nodaļā tiek apskatīta pārtikas produktu kvalitātes būtība
un tās noteikšanas metodes, uzraudzība un kontrole, kā arī pārtikas produktu piesārņojuma
veidi.
2. nodaļa ietver informāciju par pārtikas piedevu jēdzienu, to funkcijas un lietošanas
mērķus. Autore apskata pašreizējos Latvijas likumdošanas aktus, kuri reglamentē pārtikas
piedevu izmantošanu.
3. nodaļā autore veic aptauju par patērētāju informācijas kvalitāti pārtikas piedevu
izplatībā LR tirgū.
Bakalaura darba noslēgumā autore ir izdarījusi secinājumus un izvirzījusi priekšlikumus. Theme of Bachelor` paper is “Ensure information quality for consumer in cases of use
of food additives’’. The aim of the paper: are consumers informed what food additives are and
is enough information available.
Bachelor's paper consists of 3 chapters. The essence of grocery products' quality and
definition methods, supervision and control and also types of product pollution types are
considered in 1st chapter.
Information about concept of food additives concept, their functions and application
means of are consider food additives Ed in 2nd chapter. Current legislation of Latvia
regarding the use of is analyses food additives in this chapter.
Survey is carried out in 3rd chapter about information quality available for consumers
regarding food additives in Latvian market.
Conclusions and suggestions are made in the end of the paper.