Potenciometriskā kopējā skābuma noteikšana ogu sulās un sīrupos
Автор
Linītis, Jānis
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Ābele, Silvija
Дата
2012Metadata
Показать полную информациюАннотации
Darbā ir veikta SIA Silvanols ražotajos produktos izmantoto Latvijā ievāktu augļu sulu kopējā skābuma analīze. Potenciometriski titrējot noteikts kopējais titrējamais skābums. Izmantojot augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju, analizētajos paraugos noteikta tajos izplatītāko organisko skābju koncentrācija. Veikta iegūto datu statistiska apstrāde un salīdzināšana ar literatūrā pieejamajiem datiem. Analysis of total acidity in Latvian grown fruit juices used in manufacturing process in Silvanols Ltd. was carried out. The total titratable acidity was determined using potentiometric titration. Concentration of the widespread organic acids was determined by using high-performance liquid chromatography (HPLC). Analysis and comparing of resulting data was made.