Show simple item record

dc.contributor.advisorMekšs, Pēterisen_US
dc.contributor.authorPorozovs, Mārtiņšen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T06:28:08Z
dc.date.available2015-03-24T06:28:08Z
dc.date.issued2013en_US
dc.identifier.other33917en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/14843
dc.description.abstractAkrilamīda noteikšana maizes paraugos, izmantojot šķidrumu hromatogrāfiju -tandēma masspektrometriju. M. Porozovs, zinātniskais vadītājs asoc. prof. P. Mekšs, maģistra darbs, 60 lpp, 30 attēli, 12 tabulas, 24 literatūras avoti, bez pielikuma. Latviešu valodā. Darbā veikta metodes uzlabošana akrilamīda satura noteikšanai rudzu maizē un galveno parametru validācija. Analīzes veiktas ar šķidrumu hromotogrāfu - tandēma masspektrometru. Darbā aprakstīti iekārtas parametru un analīzes apstākļu izvēles principi akrilamīda noteikšanai rudzu maizē. Novērtēti svarīgākie validācijas parametri: selektivitāte, metodes precizitāte, atkārtojamība, ekstrakcijas atgūstamība, kalibrācija, zemākā noteikšanas robeža un zemākā kvantificēšanas robeža. Pēc metodes izstrādes un validācijas, veiktas SIA „Lāči” ražotās un mājās ceptās maizes analīzes. Iegūtie rezultāti par maizes paraugiem ir savstarpēji salīdzināti. AKRILAMĪDS, MASSPEKTROMETRIJA, MAJĀRA REAKCIJA, EKSTRAKCIJA, ATGŪSTAMĪBA, PRECIZITĀTE, KAen_US
dc.description.abstractAnalysis of acrylamide in ray bred by liquid chromatography tandem-masspectrometry. M. Porozovs, scientific supervisor asoc. prof. P.Mekšs. Master thesis, 60 pages, 30 image, 12 tables, 24 literature source, without appendix. Latvian language. Development of acrylamide analysis method in ray bred has been carried out and validation of main parameters has been provided. Analysis has been made by liquid chromatography tandem mass spectrometry. Choice principles of equipment parameters and analysis conditions for analysis of acrylamide in ray bred have been described in thesis. General validation parameters like selectivity, method precision, repeatability, recovery of extraction, calibration, limit of detection, lower limit of quantification have been evaluated. Analysis of at SIA „Lāči” produced and at home baked bred was carried out according the developed method and its validation. Obtained results about samples of bred have been compared. ACRYLAMIDE, MASSPECTROMETRY, MALAR REACTIOen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleAkrilamīda noteikšana maizes paraugos izmantojot šķidruma hromatogrāfiju tandēmmasspektrometrijuen_US
dc.title.alternativeAnalysis of acrilamyde by liquid chromatography tandemmasspectrometeren_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record