Dārzeņu ķīmiskā sastāva izvērtējums

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Latvijas Universitāte

Language

N/A

Abstract

Bakalaura darbā izvērtēta literatūra par dārzeņiem, to ķīmisko sastāvu un sastāvdaļu noteikšanas metodēm un par šo sastāvdaļu lomu veselīgā uzturā. Analizējot svaigus dārzeņus, noteikts C vitamīna, cukuru, cietes, pektīnu, nešķīstošo šķiedrvielu, fenola savienojumu saturs un fenola savienojumu antiradikālā aktivitāte. Ar titrimetriskām, gravimetriskām un spektrofotometriskām metodēm iegūti rezultāti par Latvijā audzētu un ikdienā pārtikā lietojamo dārzeņu sastāvdaļu daudzumu.
In the Bachelor’s thesis literature about vegetables, their chemical composition, methods of determination of constituents and their role in healthy food was studied. Fresh vegetables were analyzed, determining vitamin C, sugars, starch, pectin, insoluble fibers, phenol compounds and antiradical activity of phenol compounds. Results about content of constituents in vegetables, grown in Latvia and used in everyday food, were obtained by methods of titrimetry, gravimetry, and spectrophotometry.

Keywords

Citation

Relation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By