Akrilamīda noteikšana pārtikā ar hromatogrāfijas metodēm

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Latvijas Universitāte

Language

N/A

Abstract

Darbā ir apkopota zinātniskā periodikā atrastā informācija par akrilamīda klātbūtni pārtikā, tā veidošanās iespējamiem cēloņiem, toksikoloģiskiem aspektiem un analītiskām noteikšanas metodēm. Eksperimentāli, izmantojot gāzu hromatogrāfijas un gāzu- hromatogrāfijas masspektrometrijas metodes akrilamīds noteikts pārtikas produktos. Akrilamīda noteikšana veikta kartupeļu un maizes izstrādājumos.
Acrylamide in food and mechanisms of it’s formation as soon as acrylamide levels in food , toxicology and analytical methods are described. Gas chromatography (GC-ECD) and gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) was realized for quantitative and qualitative determination of acrylamide in heated food. Determination of the acrylamide in potato chips and heated bread have been provided.

Keywords

Citation

Relation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By