• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Dzērveņu ķīmiskā sastāva izvērtējums

Thumbnail
Открыть
300-37635-Usacova_Lubova_lu07006.pdf (797.5Kb)
Автор
Usačova, Ļubova
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2010
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Dzērveņu ķīmiskā sastāva izvērtējums. Usačova Ļ., zinātniskais vadītājs asoc. prof., Dr. ķīm. Jākobsone I. Bakalaura darbs, 60 lappuses, 19 attēli, 17 tabulas, 31 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. DZĒRVENES, C VITAMĪNS, BENZOSKĀBE, REDUCĒJOŠIE CUKURI, PEKTĪNI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, TITRIMETRIJA, UV – SPEKTROFOTOMETRIJA. Bakalaura darbā izvērtēta literatūra par dzērvenēm, par to ķīmisko sastāvu un par ķīmiskā sastāva noteikšanas metodēm. Aprobētas C vitamīna, organisko skābju, benzoskābes, reducējošo cukuru, pektīnu, fenola savienojumu un to antiradikālās aktivitātes noteikšanas metodes. Ar aprobētajām metodēm iegūti rezultāti par dzērveņu ķīmisko sastāvu.
 
The Analysis of the chemical composition of cranberry. Usačova Ļ., supervisor asoc. prof., Dr. chem. Jakobsone I. Bachelor paper, 60 pages, 19 figures, 17 tables, 31 literature references, 2 additions. In Latvian. CRANBERRY, VITAMIN C, BENZOIC ACID, REDUCING SUGARS, PECTINS, PHENOLIC COMPOUNDS, RADICAL SCAVENGING ACTIVITY, TITRIMETRY, UV – SPECTROPHOTOMETRY. The literature on cranberry, its chemical composition and the ways of finding it was used in the Bachelor paper. The methods of the establishment of vitamin C, organic acids, benzoic acid, reducing sugars, pectins, phenolic compounds and radical scavenging activity were applied in the research. With the help of the used methods the results of the chemical composition of cranberry were got.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16877
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV