• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kartupeļu ķīmiskais sastāvs un uzturvērtība

Thumbnail
Открыть
301-36854-Magd_gundega.pdf (755.7Kb)
Автор
Heiberga, Gundega
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2009
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Maģistra darbs Kartupeļu ķīmiskais sastāvs un uzturvērtība. Heiberga G., darba vadītājs Dr. ķīm., asoc.prof. Jākobsone I., Maģistra darbs, 81 lapaspuse, 26 attēli, 17 tabulas, 33 literatūras avoti. Latviešu valodā. Tika veikts literatūras izvērtējums par kartupeļiem, to šķirnēm, uzturvērtību, ķīmisko sastāvu, tā noteikšanas metodēm. Tika veikta analīze cietes, “C” vitamīna, kālija, nātrija, fenola savienojumu, antiradikālās aktivitātes un nitrātu kvantitatīvā satura noteikšanai kartupeļos. Atslēgvārdi: KARTUPEĻI, CIETE, “C” VITAMĪNS, KĀLIJS, NĀTRIJS, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, NITRĀTI, JONOMETRISKĀ METODE, SPEKTROFOTOMETRIJA, LIESMAS FOTOMETRIJA, HROMATOGRĀFIJA.
 
Master’s Paper Chemical composition of potatoes and nutrition value, is performed by G.Heiberga supervised by I.Jakobsone ,S.D., ass.prof. The Master paper contains 81 pages, 26 pictures, 17 graphs and 33 literature references. Written in Latvian. In the Master paper has been evaluated the literature concerning potatoes, varieties of potatoes, nutrition value, their chemical composition and quantitative analysis. Methods for quantitative analysis of the content of vitamin „C”, starch, potassium, natrium, phenolic compounds, antiradical activity and nitrates in potatoes was made. The keywords are: POTATOES, STARCH, VITAMIN “C”, POTASSIUM, NATRIUM, PHENOLIC COMPOUNDS, ANTIRADICAL ACTIVITY, NITRATES, IONOMETRICAL METHOD, SPECTROPHOTOMETRY, FLAME PHOTOMETRY, CHROMATOGRAPHY.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16936
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses [1229]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV