• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs dažādos vīnos

Thumbnail
Открыть
301-41004-Smukste_Anta_as12064.pdf (1.130Mb)
Автор
Šmukste, Anta
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2014
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs daţādos vīnos. Darba autore: Šmukste A., zinātniskais vadītājs Dr.ķīm., asoc.prof. Jākobsone I. Maģistra darbs, 70 lappuses, 19 attēli, 17 tabulas, 71 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Pateicoties augu fenola savienojumu spēcīgām antioksidatīvām īpašībām un to ietekmei uz dažādu ar oksidatīvo stresu saistītu slimību novēršanu, tiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Vīniem, kas iegādāti Latvijas tirdzniecības tīklā, piemītošās antioksidatīvās īpašības tika noteiktas kā kopējais fenola savienojumu saturs, izmantojot Folina-Čikalteu reaģentu; kopējais antocianīnu saturs – ar pH diferenciālo metodi un antiradikālā aktivitāte, izmantojot DFPH, galvinoksila, ABTS brīvos radikāļus. Visi parametri tika noteikti ar UV-Vis absorbcijas spektrometriju. Augstākie spirti tika identificēti ar GH-MS.
 
Biologically active compounds in different wines. Author: Smukste A., supervised by Dr.chem., assoc.prof. Jakobsone I. Master`s paper, 70 pages, 19 figures, 17 tables, 71 literature sources, 5 appendixes. In Latvian. Plant polyphenols are in the focus of increasing attention due to their potent antioxidant properties and their marked effects in the prevention of various diseases associated with oxidative stress. Chosen antioxidant properties of wines, gained from Latvian markets, were determined as content of total polyphenols, using Folin-Ciocalteau`s reaģent; content of total antocyanins – by pH differential method and antioxidant activity using DPPH, galvinoxyl, ABTS free radicals. All parameters were determined by UV-VIS absorption spectrometry. Higher alcohols were identified by method of GC-MS.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16939
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses [658]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV