Show simple item record

dc.contributor.advisorDimante, Džinetaen_US
dc.contributor.authorMembo, Kirilsen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:06:05Z
dc.date.available2015-03-24T07:06:05Z
dc.date.issued2011en_US
dc.identifier.other32934en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/17336
dc.description.abstractMaģistra darba tēma – Restorānu tīkla SIA „DC restorāni” apgrozījuma sistēmdinamikas modelis – izvēlēta, lai izpētītu un attēlotu dinamiski faktoru ietekmi uz uzņēmuma apgrozījumu. Izmantojot vairākus statistiskus rādītājus, aptaujājot ekspertus, tika noteikts faktoru ietekme uz uzņēmuma apgrozījumu. Izmantojot iegūtos rezultātus tika prognozēts SIA „DC Restorāni” uzņēmuma gada apgrozījums. Uzņēmuma apgrozījuma tendence tika attēlota dinamiski. Maģistra darba autora mērķis – izpētīt un izvērtēt faktoru ietekmi uz SIA „DC Restorāni” uzņēmuma apgrozījumu, kā arī paradīt faktoru ietekmi dinamikā uz uzņēmuma gada apgrozījumu. Rezultātā tika noskaidrots, ka katram ietekmējošam faktoram ir dinamiskais raksturs, kā arī viena faktora izmaiņas ietekme cita faktora ietekmi. Darbā ir 34 attēli, 13 tabulas, 109 lappuses, 40 izmantotās literatūras avoti un 9 pielikumi. Atslēgvārdi: Apgrozījuma analīze, faktoru ietekme uz uzņēmuma apgrozījumu, statistikas metodes, dinamiska modelēšana, ekspertu anketa, imitācija.en_US
dc.description.abstractTitle of the Master’s Paper – System dynamic turnover model of the restaurant chain “DC Restorāni” – was chosen to research and reproduce the influence of dynamic factors on the turnover of the company. Utilizing several statistical parameters, surveying experts the influence of factors on the turnover of the company was determined. Applying the obtained results, the author of the Master’s Paper developed a dynamic model by means of what the turnover of the restaurant chain SIA “DC Restorāni” could be foreseen. The aim – to research and appraise the influence of factors on the turnover of the SIA “DC Restorāni” company, and to show the influence of factors in dynamics of the turnover of the company. In the result it was clarified that all influencing factors have a dynamic character and that change in one factor affects the influence of another. This paper includes 34 figures, 13 tables, 109 pages, 40 literature sources and 9 supplements. Keywords: influence of factors on the turnover of the company, dynamic modelling, analysis of location, expert questionnaire, imitation.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titleRestorānu tīkla SIA „DC Restorāni ” apgrozījuma sistēmdinamikas modelisen_US
dc.title.alternativeSystem dynamic turnover model of the restaurant chain „DC Restorāni”en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record