• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ergonomisko risku ietekme uz darbiniekiem pārtikas ražošanas uzņēmumā “X”

Thumbnail
View/Open
300-33052-Uselonoka_Sandra_su07013.pdf (3.022Mb)
Author
Useļonoka, Sandra
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Roja, Ženija
Date
2012
Metadata
Show full item record
Abstract
Ergonomisko risku ietekme uz darbiniekiem pārtikas raţošanas uzņēmumā „X”. Useļonoka S., zinātniskā vadītāja Dr. med., asoc. prof. Roja Ţ. Maģistra darbs, 82 lappuses, 22 attēli, 17 tabulas, 45 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā veikta literatūras analīze par pārtikas raţošanas nozarē sastopamiem riskiem un to ietekmi uz darbinieku veselību, kā arī veikta ergonomisko risku analīze. Vispārējā ergonomisko risku apzināšana veikta, izmantojot aptaujas anketas par ergonomiskiem riskiem, analizētas līnijas operatoru darba vietas, izmantojot darba vietu ergonomiskās analīzes metodes. Lai novērtētu darba slodzes intensitāti uz darbinieku rokām, tika izmantota SGR-C metode, savukārt, augšdelmu noslodzes tika novērtēta pēc Ātrās augšdelmu noslodzes novērtēšanas (RULA) metodes. Statiskā darba ietekme uz muskuļu un skeleta sistēmu novērtēta, izmantojot Ātrās ekspozīcijas kontroles (ĀEK) metodi. Darba gaitā noskaidrots, kādai fiziskai noslodzei ir pakļauti nodarbinātie, un kuras ir noslogotākās ķermeņa daļas. Nobeigumā sniegtas praktiskās rekomendācijas ergonomisko risku samazināšanai. ERGONOMISKIE RISKI, OPERATORS, SLODZE, DARBA POZA, NOGURUMS, MUSKUĻU UN SKELETA SISTĒMA
 
Impact of ergonomic risks on employees in food manufacturing company “X”. Useļonoka S., supervisor Dr. med., asoc. prof. Roja Ţ. Master’s thesis, 82 pages, 22 figures, 17 tables, 45 literature references, 5 appendices. In Latvian. At work performed literary analysis of the food manufacturing sector and the risk of their health impact on workers, using in ergonomic risks analysis. General ergonomic risks identification carried out using a questionnaire on ergonomic risks, the line operator workplaces assessed using an ergonomic workplace analysis. To assess the overall physical workload of staff, was used SGR-C method, while the upper arm load was assessed at Rapid Upper Limb Assessment (RULA) method. A static working posture effect on the musculoskeletal system was assessed using the Quick Exposure Check method. As work progresses found a natural load is exposed employees, and which is the busiest part of the body. It sets out practical recommendations to reduce ergonomic risks. 3 ERGONOMIC RISKS, OPERATOR, WORKLOAD, WORKING POSTURE, FATIGUE, MUSCULOSKELETAL SYSTEM
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/18875
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV