Show simple item record

dc.contributor.advisorRoja, Ženijaen_US
dc.contributor.authorUseļonoka, Sandraen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:34:12Z
dc.date.available2015-03-24T07:34:12Z
dc.date.issued2012en_US
dc.identifier.other33052en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/18875
dc.description.abstractErgonomisko risku ietekme uz darbiniekiem pārtikas raţošanas uzņēmumā „X”. Useļonoka S., zinātniskā vadītāja Dr. med., asoc. prof. Roja Ţ. Maģistra darbs, 82 lappuses, 22 attēli, 17 tabulas, 45 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā veikta literatūras analīze par pārtikas raţošanas nozarē sastopamiem riskiem un to ietekmi uz darbinieku veselību, kā arī veikta ergonomisko risku analīze. Vispārējā ergonomisko risku apzināšana veikta, izmantojot aptaujas anketas par ergonomiskiem riskiem, analizētas līnijas operatoru darba vietas, izmantojot darba vietu ergonomiskās analīzes metodes. Lai novērtētu darba slodzes intensitāti uz darbinieku rokām, tika izmantota SGR-C metode, savukārt, augšdelmu noslodzes tika novērtēta pēc Ātrās augšdelmu noslodzes novērtēšanas (RULA) metodes. Statiskā darba ietekme uz muskuļu un skeleta sistēmu novērtēta, izmantojot Ātrās ekspozīcijas kontroles (ĀEK) metodi. Darba gaitā noskaidrots, kādai fiziskai noslodzei ir pakļauti nodarbinātie, un kuras ir noslogotākās ķermeņa daļas. Nobeigumā sniegtas praktiskās rekomendācijas ergonomisko risku samazināšanai. ERGONOMISKIE RISKI, OPERATORS, SLODZE, DARBA POZA, NOGURUMS, MUSKUĻU UN SKELETA SISTĒMAen_US
dc.description.abstractImpact of ergonomic risks on employees in food manufacturing company “X”. Useļonoka S., supervisor Dr. med., asoc. prof. Roja Ţ. Master’s thesis, 82 pages, 22 figures, 17 tables, 45 literature references, 5 appendices. In Latvian. At work performed literary analysis of the food manufacturing sector and the risk of their health impact on workers, using in ergonomic risks analysis. General ergonomic risks identification carried out using a questionnaire on ergonomic risks, the line operator workplaces assessed using an ergonomic workplace analysis. To assess the overall physical workload of staff, was used SGR-C method, while the upper arm load was assessed at Rapid Upper Limb Assessment (RULA) method. A static working posture effect on the musculoskeletal system was assessed using the Quick Exposure Check method. As work progresses found a natural load is exposed employees, and which is the busiest part of the body. It sets out practical recommendations to reduce ergonomic risks. 3 ERGONOMIC RISKS, OPERATOR, WORKLOAD, WORKING POSTURE, FATIGUE, MUSCULOSKELETAL SYSTEMen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDarba vides aizsardzība un ekspertīzeen_US
dc.titleErgonomisko risku ietekme uz darbiniekiem pārtikas ražošanas uzņēmumā “X”en_US
dc.title.alternativeImpact of ergonomic risks on employees in food manufacturing company “X”en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record