• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Garšvielu mikrobioloģiskā piesārņojuma noteikšana un izvērtēšana

Thumbnail
Открыть
301-24351-Fogele_Baiba_bf10003.pdf (1.041Mb)
Автор
Fogele, Baiba
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Skaliņa, Lolita
Дата
2013
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Bakalaura darbā tika pētīts garšvielu mikrobioloģiskais piesārņojums, izmantojot piecas dažāda veida garšvielas, kuras veidoja 15 paraugus. Pētāmie materiāli tika iegūti no lielveikalu ķēdes, tirgus un eko veikala. Mikrobioloģiskais piesārņojums tika noteikts melnos piparos, kanēlī, ķimenēs, sarkanajos piparos un sinepēs. Tika noteikts C. perfringens, B. cereus, pelējumu un kopējais mikroorganismu skaits (KVV/g), kā arī tika identificētas garšvielās sastopamās pelējumu ģintis. Paraugu savstarpējai salīdzināšanai tika veikta dispersijas analīze. Kopumā garšvielās tika konstatētas astoņas pelējumu ģintis. Biežāk sastopamākās bija Aspergillus spp. un Penecillium spp. Ekoloģiski audzētās garšvielās konstatēts paaugstināts pelējumu un kopējais mikroorganismu skaits. Piemērotākais iepakojums garšvielu uzglabāšanai ir polimērs, bet nepiemērotākais – papīra iepakojums. Atslēgvārdi: garšvielas, B. cereus, C. perfringens, pelējumi.
 
In the course of this Bachelor’s thesis, the Author researched the microbiological contamination in spices, by the means of examining five different types of spices, composed in 15 samples. The research material was acquired from a supermarket chain, the market and an eco store. Microbiological contamination was determined in the following spices: black pepper, cinnamon, cumin, red pepper and mustard. C. perfringens, B. cereus, mould and the total bacteria count (CFU/g) were determined; also mould species found in the spices were identified. Inter-comparison of the samples was performed by conducting a dispersion analysis. In total, eight mould species were found. Penicillium spp. and Aspergillus spp. were the most common. In ecologically grown spices amount of mould and total bacteria is larger. The most suitable packaging for storage of spices is polymer, but less appropriate – paper packaging. Keywords: spices, B. cereus, C. perfringens, pelējumi.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/18928
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses [1229]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV