Zur Kurzanzeige

dc.contributor.advisorĀboliņa, Kristīneen_US
dc.contributor.authorKozirenko, Danaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:37:09Z
dc.date.available2015-03-24T07:37:09Z
dc.date.issued2011en_US
dc.identifier.other18912en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/19886
dc.description.abstractViena no aktuālākām mūsdienu vides problēmām ir cilvēku radīta individuālā slodze uz vidi, no kuras vairāk nekā pusi veido pārtikas, tājā skaitā gaļas, patēriņš. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kādi faktori ietekmē Latvijas iedzīvotāju gaļas patēriņu un izpētīt viņu zināšanas par gaļas ražošanas ietekmi uz vidi. Pētījuma rezultātā tika izdarīti secinājumi par galvenajiem faktoriem, kas ietekmē pētījuma dalībnieku gaļas patēriņu, un par pētījuma dalībnieku gatavību samazināt gaļas patēriņu, kā arī tika noteikta veģetārisma loma sabiedrības informetībā par vidi. Darba noslēgumā tiek doti priekšlikumi par iespējām samazināt gaļas patēriņu Latvijas sabiedrībā. Atslēgvārdi: ilgtspējīgs patēriņš, veģetārieši Latvijā, sabiedrības informētība par vidi, ilgtspējīga dzīvesveida integrēšana sabiedrībāen_US
dc.description.abstractOne of the most topical environmental problems nowadays is environmental impact made by individual consumption. Individual food consumption, including meat consumption, makes more than a half of it. The aim of the Bachelor’s work is to investigate the main factors that influence meat consumption by Latvia’s inhabitants and to explore their knowledge of environmental impact caused by meat production. As the result of the study conclusions were made about the role of factors that influence meat consumption by participants of this study and about their readiness to reduce meat consumption. Besides, the role of vegetarianism in environmental awareness of society was estimated. In conclusion, some measures were proposed to reduce meat consumption by society of Latvia. Key words: sustainable consumption, vegetarians in Latvia, environmental awareness of society, integration of sustainable living in societyen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVides zinātneen_US
dc.titleVeģetāra dzīvesveida ietekme uz vidi un gaļas patēriņu motivējošo faktoru analīze starp Latvijas iedzīvotājiemen_US
dc.title.alternativeEnvironmental impact of a vegetarian lifestyle and analysis of the reasons for the consumption of meat in Latviaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Dateien zu dieser Ressource

Thumbnail

Das Dokument erscheint in:

Zur Kurzanzeige