Recepšu un kulinārijas blogu privātās un publiskās telpas konstruēšana interneta vidē
Autor
Veisbārde, Annija
Co-author
Latvijas Universitāte. Humanitāro zinātņu fakultāte
Advisor
Putniņa, Aivita
Datum
2014Metadata
Zur LanganzeigeZusammenfassung
Bakalaura darbā tiek analizētas privātuma un publiskā attiecības, skatot tās interneta kontekstā, kā piemēru izmantojot, kulinārijas un recepšu blogus Latvijā. Pētījumā pastiprināta uzmanība tiek vērsta tam, kā un kādā veidā tiek definētas robežas starp ēšanu privāti (eating in) un ēšanu publiski (eating out). Šis darbs ir balstīts zinātniskajā literatūrā par blogu pieredzi, ēdiena identitāti, ēšanu privāti un ēšanu publiski, privātās un publiskās telpas definīciju interneta vidē, kā arī, lauka darbā iegūto rezultātu analīzē.
Atslēgvārdi: ēdiena identitāte, ēšana privāti, ēšana publiski, privātais un publiskais, blogošana, internets. In this bachelor the privacy and public relations are analysed in the context of the Internet, using the example of culinary and recipe blogs in Latvia. The study pays close attention to how and in what manner the boundary between eating in and eating out is defined. The paper bases its findings on scientific literature about experiences in blogging, food identity, eating in and out, and the distinction between public and private space on the Internet, as well as the analysis and results obtained from the field work that was done as part of the research.
Keywords: food identity, eating in, eating out, private and public, blogging, internet.