Amilozes un amilopektīna saturs Latvijā audzēto kartupeļu šķirnēs
Autor
Sņetkovs, Ivans
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Datum
2013Metadata
Zur LanganzeigeZusammenfassung
Darbā ir iekļauts literatūras apkopojums par kartupeļu ķīmisko sastāvu, kartupeļu cietes sastāvu un īpašībām. Eksperimentāli ir noteikts cietes daudzums dažādās Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs un veikts cietes sastāva izvērtējums, kas ietver amilozes daudzuma noteikšanu dažādu kartupeļu šķirņu cietēs. The paper includes a summary of the literature on the chemical composition of Latvian-grown potatoes, its starch composition and properties. In the experimental part, starch quantity and starch composition is detected, which includes determination of amylose in varieties of potato starch.