• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Asins donoru centra klientu uztura lietošanas paradumi pirms un pēc asins nodošanas

Thumbnail
Открыть
308-42647-Popova_Natalija_np13031.pdf (1.078Mb)
Автор
Popova, Natālija
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas fakultāte
Advisor
Alondere, Linda
Дата
2014
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Bakalaura darbs ‘’Asinsdonoru centra klientu uztura lietošanas paradumi pirms un pēc asins nodošanas’’ izstrādāts ar mērķi noskaidrot asins donoru uztura paradumus. Izvēlēta kvantitatīva pētniecības metode, instruments-aptaujas anketa, kura sastāv no 21 jautājuma. Hipotēze: informācijas trūkuma un personiskās attieksmes/viedokļa dēļ daļēji tiek ievēroti uztura un šķidruma uzņemšanas pamatprincipi pirms un pēc asins nodošanas, neatkarīgi no Asinsdonoru centra klienta pieredzes (pirmreizēji, atkārtoti). Izvirzīta hipotēze apstiprinās daļēji, jo neatkarīgi no donoru pieredzes 33% respondentu nepietiekami lieto šķidrumu pirms asins nodošanas un tikai trešdaļa ievēro visus donācijai (asins nodošanai) paredzētus priekšnoteikumus. Atslēgas vardi: asins donors, uztura paradumi, uzturs.
 
The Bachelor Paper “Diet Habits of the Clients of the State Blood Donor Center Before and After Donation of Blood” has been elaborated to determine the diet habits of blood donors. Quantitative research method has been selected, and the questionnaire survey consisting of 21 questions has been used as the instrument. Hypothesis: the basic principles of food and liquid intake before and after donation of blood are being partially complied with due to lack of information and personal attitude/opinion and irrespective of the experience of a client of the State Blood Donor Center (first time, regular client). The hypothesis set forward has been partially confirmed, because, irrespective of the experience of donors, 33% of respondents consume insufficient amount of liquids before donation of blood and only one third comply with all preconditions set for donation (giving blood). Keywords: blood donor, diet habits, diet.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22461
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses [3552]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV