Show simple item record

dc.contributor.advisorAlondere, Lindaen_US
dc.contributor.authorPopova, Natālijaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Medicīnas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:03:48Z
dc.date.available2015-03-24T08:03:48Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other42647en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22461
dc.description.abstractBakalaura darbs ‘’Asinsdonoru centra klientu uztura lietošanas paradumi pirms un pēc asins nodošanas’’ izstrādāts ar mērķi noskaidrot asins donoru uztura paradumus. Izvēlēta kvantitatīva pētniecības metode, instruments-aptaujas anketa, kura sastāv no 21 jautājuma. Hipotēze: informācijas trūkuma un personiskās attieksmes/viedokļa dēļ daļēji tiek ievēroti uztura un šķidruma uzņemšanas pamatprincipi pirms un pēc asins nodošanas, neatkarīgi no Asinsdonoru centra klienta pieredzes (pirmreizēji, atkārtoti). Izvirzīta hipotēze apstiprinās daļēji, jo neatkarīgi no donoru pieredzes 33% respondentu nepietiekami lieto šķidrumu pirms asins nodošanas un tikai trešdaļa ievēro visus donācijai (asins nodošanai) paredzētus priekšnoteikumus. Atslēgas vardi: asins donors, uztura paradumi, uzturs.en_US
dc.description.abstractThe Bachelor Paper “Diet Habits of the Clients of the State Blood Donor Center Before and After Donation of Blood” has been elaborated to determine the diet habits of blood donors. Quantitative research method has been selected, and the questionnaire survey consisting of 21 questions has been used as the instrument. Hypothesis: the basic principles of food and liquid intake before and after donation of blood are being partially complied with due to lack of information and personal attitude/opinion and irrespective of the experience of a client of the State Blood Donor Center (first time, regular client). The hypothesis set forward has been partially confirmed, because, irrespective of the experience of donors, 33% of respondents consume insufficient amount of liquids before donation of blood and only one third comply with all preconditions set for donation (giving blood). Keywords: blood donor, diet habits, diet.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMedicīnaen_US
dc.titleAsins donoru centra klientu uztura lietošanas paradumi pirms un pēc asins nodošanasen_US
dc.title.alternativeBlood donor center client dietary habits before and after blood donationen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record