• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bišu māšu peru pieniņu saturošo produktu kvalitātes izvērtējums, nosakot 10-hidroksi-decēnskābi

Thumbnail
Открыть
301-24357-Sokorova_Julija_js11090.pdf (1.020Mb)
Автор
Sokorova, Jūlija
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2013
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Bišu māšu peru pieniņu saturošo produktu kvalitātes izvērtējums, nosakot 10-hidroksi-decēnskābi. Autors: Sokorova J., zinātniskā vadītāja asoc. prof., Dr. ķīm. Jākobsone I. Maģistra darbs, 61 lappuses, 27 attēli, 9 tabulas, 38 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. BIŠU MĀŠU PIENIŅŠ, 10-HIDROKSI-DECĒNSKĀBE, AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA (AEŠH), AMINOSKĀBES, AEŠH/MS/MS Darbā tika izpētīta literatūra par bišu māšu peru pieniņu . Maģistra darbā tika izmantoti dominējošie biškopības produkti, kādi ir pieejami Latvijas tirgū, kas satur bišu māšu peru pieniņu, ar norādītu tā kvantitativo saturu, un biškopības produkti kuru sastāvā teorētiski iespējams bišu māšu peru pieniņš. Izvērtējot literatūrā sniegto informāciju, tika pārbaudīta 10-hidroksi-decēnskābes kvantitatīvā sastāva noteikšanas metode ar AEŠH ar UV detektoru un aminoskābju kvalitatīvā sastāva noteikšanas metode ar AEŠH/MS/MS.
 
Quality assessment of products containing Royal jelly by determination of 10-hydroksy-decenoic acid. Sokorova J., supervisor Assoc. Prof., Dr. Chem. Jakobsone I., Master’s paper, 61 pages, 27 figures, 9 tables, 38 literature references, 2 appendices. In Latvian. ROYAL JELLY, 10-HYDROKSY-DECENOIC ACID, HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY (HPLC), AMINO ACIDS, HPLC/MS/MS. In the Master’s paper the literature about Royal jelly was investigated. Dominant bee products containing specified quantity of Royal jelly and available in the Latvian market were assessed, as well as some bee products theoretically containing Royal jelly. After evaluation of the data from literature, method of determination of 10-hydroksy-decenoic acid by HPLC/UV was tested, as well as method of quantitative determination of amino acids by HPLC/MS/MS.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22943
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses [1229]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV