• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Humanitāro zinātņu fakultāte / Faculty of Humanities
  • 1 -- Bakalaura un maģistra darbi (HZF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Humanitāro zinātņu fakultāte / Faculty of Humanities
  • 1 -- Bakalaura un maģistra darbi (HZF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Formālo Ķīnas un Japānas tējas ceremoniju salīdzinājums

Thumbnail
Öffnen
306-42938-BSP_Rozenberga_Kristīne.pdf (1.075Mb)
Autor
Rozenberga, Kristīne
Co-author
Latvijas Universitāte. Humanitāro zinātņu fakultāte
Advisor
Priede, Jānis
Datum
2014
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Bakalaura darbs „Formālo Ķīnas un Japānas tējas ceremoniju salīdzinājums” ir veltīts šī dzēriena pagatavošanas un pasniegšanas tradīciju īpatnību izpētei abās šajās konkrētajās kultūrās. Tējai vienmēr ir bijusi svarīga loma Austrumāzijas kultūrās. Tā ir otrs populārākais dzēriens pasaulē aiz ūdens. Tēja ir kalpojusi ne tikai par slāpju remdējošu dzērienu, bet arī ir kā lielisks medicīnisks līdzeklis, kas spēj ārstēt, nomierināt un sniegt enerģiju. Tomēr gardas tējas pamatā ir četri nozīmīgi faktori – izcelsme, uzglabāšana, pagatavošana un pasniegšana. Šie noteikumi ir svarīgi ideālas tējas ceremonijas norises procesā. Lai gan formālajai Ķīnas un Japānas tējas ceremonijai ir vienota izcelsme, tomēr to elementi ir pietiekami atšķirīgi, kas ļauj tās salīdzināt. Darba pamatmērķis ir vairāku formālo Ķīnas un Japānas tējas ceremoniju elementu salīdzināšana. Atslēgas vārdi: tēja, formāla tējas ceremonija, Ķīna, Japāna, salīdzinājums
 
Bachelor’s paper "Formal Chinese and Japanese Tea Ceremony Comparison" is dedicated to the preparation and serving traditions research of this beverage in both these particular cultures. Tea has always played an important role in the East Asian cultures. It is the second most popular beverage in the world after water. Tea has served not only as a soothing drink for thirst, but also as a great medical tool that is able to treat, to calm and provide energy. However, delicious tea is based on four important factors – source, storage, preparation and serving. These regulations are important for the process of ideal tea ceremony. Although formal Chinese and Japanese tea ceremony have a single origin, but the elements are sufficiently different, allowing them to be compared. The basic objective of the paper is a multiple formal Chinese and Japanese tea ceremony element comparison. Keywords: tea, formal tea ceremony, China, Japan, comparison
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24287
Collections
  • 1 -- Bakalaura un maģistra darbi (HZF) / Bachelor's and Master's theses [6055]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV