• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bioloģiski aktīvo vielu satura (daudzuma) un sastāva izvērtējums auzu graudos

Thumbnail
Открыть
300-42759-Olina_Madara_mo10029.pdf (1.707Mb)
Автор
Oliņa, Madara
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2014
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Bioloģiski aktīvo vielu satura (daudzuma) un sastāva izvērtējums auzu graudos. Oliņa M., darba vadītāja Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I., Bakalaura darbs, 50 lappuses, 20 attēli, 3 tabulas, 36 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota informācija par bioloģiski aktīvām vielām, kas sastopamas auzu un citos graudos, un par šo savienojumu noteikšanas metodēm. Auzu ekstraktos spektrofotometriski noteikts kopējo fenola savienojumu saturs un antiradikālā aktivitāte, ar atomabsorbciometrijas metodi noteikts minerālvielu sastāvs un saturs dažādu šķirņu, atšķirīgos apstākļos audzētu auzu graudos. AUZU GRAUDI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, MINERĀLVIELAS, SPEKTROFOTOMETRIJA, ATOMABSORBCIOMETRIJA
 
Evaluation of biologically active substance content (quantity) and composition in oat grains. Oliņa M., supervisor Dr. chem., assoc. prof. Jakobsone I., Bachelor’s thesis, 50 pages, 20 figures, 3 tables, 36 literature references, 3 appendices. In Latvian. Biologically active substances in oat and other grains, as well as their determination methods, has been studied. Total phenolic content and radical scavenging activity of oat grain extracts was determined by spectrophotometry, mineral content and composition was determined by atomic absorption spectroscopy in different oat grain varieties, grown under different conditions. OATS, PHENOLIC COMPOUNDS, ANTIRADICAL ACTIVITY, MINERALS, SPECTROPHOTOMETRY, ATOMIC ABSORPTION SPECTROSCOPY
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24907
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV