Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorOliņa, Madaraen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:41:46Z
dc.date.available2015-03-24T08:41:46Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other42759en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24907
dc.description.abstractBioloģiski aktīvo vielu satura (daudzuma) un sastāva izvērtējums auzu graudos. Oliņa M., darba vadītāja Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I., Bakalaura darbs, 50 lappuses, 20 attēli, 3 tabulas, 36 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota informācija par bioloģiski aktīvām vielām, kas sastopamas auzu un citos graudos, un par šo savienojumu noteikšanas metodēm. Auzu ekstraktos spektrofotometriski noteikts kopējo fenola savienojumu saturs un antiradikālā aktivitāte, ar atomabsorbciometrijas metodi noteikts minerālvielu sastāvs un saturs dažādu šķirņu, atšķirīgos apstākļos audzētu auzu graudos. AUZU GRAUDI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, MINERĀLVIELAS, SPEKTROFOTOMETRIJA, ATOMABSORBCIOMETRIJAen_US
dc.description.abstractEvaluation of biologically active substance content (quantity) and composition in oat grains. Oliņa M., supervisor Dr. chem., assoc. prof. Jakobsone I., Bachelor’s thesis, 50 pages, 20 figures, 3 tables, 36 literature references, 3 appendices. In Latvian. Biologically active substances in oat and other grains, as well as their determination methods, has been studied. Total phenolic content and radical scavenging activity of oat grain extracts was determined by spectrophotometry, mineral content and composition was determined by atomic absorption spectroscopy in different oat grain varieties, grown under different conditions. OATS, PHENOLIC COMPOUNDS, ANTIRADICAL ACTIVITY, MINERALS, SPECTROPHOTOMETRY, ATOMIC ABSORPTION SPECTROSCOPYen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleBioloģiski aktīvo vielu satura (daudzuma) un sastāva izvērtējums auzu graudosen_US
dc.title.alternativeEvaluation of biologically active substance content (quantity) and composition in oat grainsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record