Sociālajos tīklos anketēto iedzīvotāju informētība par zivju eļļas lietošanas nepieciešamību, tās lietošanas ieguvumiem veselības uzlabošanā un uzturēšanā
Автор
Strelča, Agneta
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas fakultāte
Advisor
Saleniece, Kristīne
Дата
2014Metadata
Показать полную информациюАннотации
Omega-3 taukskābēm, kuras ir zivju eļļas nozīmīgākās sastāvdaļas, ir atrasti efekti uz dažādām slimībām, tomēr informācija ir pretrunīga. Jaunākie pētījumi apšauba šo efektivitāti. Bakalaura darba mērķis ir apkopot teorētisko informāciju un apzināt sociālo tīklu lietotāju informētību par omega-3 taukskābju lietošanas nepieciešamību, tās lietošanas ieguvumiem veselības uzturēšanā un uzlabošanā. Pētījums ir veikts ar anketēšanas palīdzību, tika saņemtas 203 derīgas anketas. Rezultāti uzrādīja, ka zivju eļļa ir populārs produkts, kuru izvēlas profilakses dēļ. Cilvēki ir labi informēti par zivju eļļas galvenajām sastāvdaļām, viņi dod priekšroku šo taukskābju uzņemšanai ar uzturu, bet viedokļi par efektiem ir dažādi. Kopumā zivju eļļa no to lietotāju viedokļa ir tikusi novērtēta pietiekoši augstu. Omega-3 fatty acids, which are an important component of fish oil, have been found to have an effect on various diseases, but information is contradictory. Recent studies have questioned their effectiveness. This bachelor thesis aims to summarize the theoretical information and identify the social network users' awareness regarding the necessity of omega-3 fatty acids and their benefits for the maintenance and improvement of health. The study has been carried out with the help of questionnaires, of which 203 valid ones were received. Results show that fish oil is a popular product chosen because of its preventative qualities. People are well aware of the main components of fish oil and like to have this fatty acid intake in their diet, but have different views on its effects. In general, however, fish oil is highly rated by questionnaire respondents.