Gamma-Aminobutānskābes noteikšana Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs izmantojot augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfiju

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Latvijas Universitāte

Language

N/A

Abstract

GAMMA-AMINOBUTĀNSKĀBE, AUGSTEFFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA, KUSTĪGĀS FĀZES SASTĀVA GRADIENTS Darbā tiek izvērtēta literatūra par paraugu sagatavošanu un to analīzi ar augstefektīvo šķidrumu hromatogrāfiju aminoskābju noteikšanai dabas paraugos. Veikta hromatogrāfisko apstākļu optimizēšana gamma-aminobutānskābes, kvalitatīvai un kvantitatīvai analīzei Latvijas audzētajos kartupeļu bumbuļos. Noteikts, ka pētītie paraugi satur 0,00123 – 0,06273 g/L gamma-aminobutānskābes kartupeļu sulā. GABA saturs ekstraktos svārstās no 0,02838g/L līdz 0,003342g/L.
GAMMA-AMINOBUTYRIC ACIDE, HIGH-PERFOMANCE LIQUIDE CHROMATOGRAPHY, GRADIENT OF MOBILE PHASES References about sample preparation, sample analysis using high-perfomance liquide chromatography in biological samples have been investigated. Chromatographic conditions for gamma-aminobutyric acide qualificatios and quantification in Latvia’s existed potatoes sorts have been optimizated. Have been found 0,00123 – 0,06273g/L gamma-aminobutyric acide in potatoes juce samples. Content of GABA in extracts have difference from 0,02838g/L to 0,003342g/L.

Keywords

Citation

Relation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By