• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cietes sastāva un daudzuma izvērtējums dažādu šķirņu kartupeļos

Thumbnail
Öffnen
300-42832-Kreicberga_Anete_ak11230.pdf (912.5Kb)
Autor
Kreicberga, Anete
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Datum
2014
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Cietes sastāva un daudzuma izvērtējums dažādu šķirņu kartupeļos. Kreicberga A., zinātniskais vadītājs dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs. 40 lappuses, 13 attēli, 6 tabulas, 29 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota literatūra par kartupeļu ķīmisko sastāvu, cieti, tās sastāvu un veidiem, kā arī cietes un amilozes noteikšanas metodēm. Eksperimentāli tika veikta cietes daudzuma noteikšana un izvērtēšana ar titrimetriski un polarimetriski, kā arī prakstiski veikta cietes mehāniskā iegūšana. Tika noteikts amilozes daudzums ar spektrofotometrisko metodi. Izvērtēta arī metožu piemērotība darba mērķim. KARTUPELIS, CIETE, MODIFICĒTĀ UN REZISTENTĀ CIETE, AMILOZE, TITRIMETRIJA, POLARIMETRIJA, SPEKTROFOTOMETRIJA
 
Structure and quantity of starch in different breed of potatoes. Kreicberga A., supervisor dr. chem., asoc .prof. Jakobsone I. Bachelor’sthesis. 40 pages, 13 figures, 6 tables, 29 literature references, 5 appendices. In Latvian. Literature about potato chemical structure, starch structure, types and properties of it, also about starch and it’s structure determination methods was compiled in this work. Starch quantity determination was made by titrimetric and polarimetric method, also mechanical acquisition of potato starch has been done. Quantity of amylose was determined by spectrophotometry. Also suitability of used methods was appraised. POTATO, STARCH, MODIFIED AND RESISTANT STARCH, AMYLOSE, TITRIMETRY, POLARIMETRY, SPECTROPHOTOMETRY
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/26865
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV