Fermentētā funkcionālā dzēriena fizioloģiskās aktivitātes izpēte uz laboratorijas dzīvniekiem
Автор
Rozenfelds, Nauris
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas fakultāte
Advisor
Semjonovs, Pāvels
Дата
2013Metadata
Показать полную информациюАннотации
Mūsdienās arvien lielāku nozīmi iegūst fermentētie dzērieni – dzērieni, kas nodrošina labvēlīgu ietekmi uz organisma veselību pie šādiem dzērieniem ir pieskaitāms arī tējas sēnes kultūršķidrums, kas satur organiskās skābes, fenolus, vitamīnus un citas bioloģiski aktīvas vielas.
Tējas sēnes kultūršķidrums ir dabas produkts, kuru bieži izmanto dažādu slimību profilaksei un ārstēšanai, piemēram, (nieru pataloģijas, sirds un asinsvadu slimības, cukura diabēts, oksidatīvais stress u.c.). Tādēļ lietojot uzturā tējas sēnes kultūršķidrumu ir iespēja, samazināt aptaukošanos, papildināt organismu ar vitamīniem, kas ir nepieciešami normālai organisma funkcionēšanai, tējas sēnes kultūršķidrums uzlabo ēstgribu, atbrīvo organismu no brīvajiem radikāļiem.
Atslēgvārdi: Tējas sēne, kultūršķīdums, fermentēts, veselības uzlabošana, profilakse un ārstēšana, fizioloģiskā ietekme Nowadays fermented beverages - drinks that provide a positive impact on the health are becoming more important in daily consumption. Kombucha fermented tea is one of them, this drink contains organic acids, phenols, vitamins, etc.
Kombucha tea is a natural product that is often used in prevention and treatment of many diseases, such as renal abnormalities, cardiovascular diseases, diabetes, oxidative stress etc. Therefore, consumption of kombucha tea is able to reduce obesity, provide the body with vitamins that are necessary for normal functioning, kombucha tea improves appetite, reduces level of free radicals.
Keywords: kombucha tea, beverage, fermented, health improvement, treatment and prophylaxis , physiological effect