• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Latviešu 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fosfolipīdu cietfāzes ekstrakcijas kolonnu izmantošana antibiotiku noteikšanā ar augsti efektīvā šķidruma hromatogrāfiju – tandēma maasspektrometriju

Thumbnail
View/Open
300-49080-Judjallo_Elza_ej10028.pdf (1.844Mb)
Author
Judjallo, Elza
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Bartkevičs, Vadims
Date
2015
Metadata
Show full item record
Abstract
Darbā tika izstrādāta paraugu sagatavošanas metodeantibiotiku atlieku noteikšanai dzīvnieku izcelsmes produktos, izmantojot fosfolipīdu atdalīšanas cietfāzes ekstrakcijas kolonnas. Efektīvai atlieku detektēšanai ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju – tandēma masspektrometriju eksperimentālitika noteiktas katrai vielai raksturīgāsskenēšanas pārejas un to sadursmju enerģijas, optimizēti jonizācijas avota parametri, piemeklēta kustīgā fāze un hromatogrāfijas kolonna ar vislielāko selektivitāti un efektivitāti. Izstrādātās metodes piemērotība antibiotiku atlieku noteikšanai tika pārbaudīta validācijas gaitā.Izstrādātā metode tika pielietota antibiotiku atlieku noteikšanai piena, gaļas, nieru un olu paraugos.
 
The sample preparation method for analysis of the antibiotic residues in foods tuffs of animal origin applying phospholipid SPE was developed. The instrumental method of liquid chromatography - tandem mass spectrometry was optimised in terms of ion transitions, the collision energy, ionisation source parameters, mobile phase and chromatographiccolumn. The developed method was fully validated for 4 matrixes using InterVal software for the in-house method validation. The developed method was applied for the determination of antibiotics residues in milk, meat, kidney and egg samples.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/30229
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV