Tematiskā sulu bāra interjera izveides principi
Author
Ribaka, Linda
Co-author
Latvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
Advisor
Karlsone, Inguna
Date
2016Metadata
Show full item recordAbstract
Diplomdarbā “Tematiskā sulu bāra interjera izveides principi”, analizējot pieejamo literatūru un informācijas avotus, tiek apskatīta bāru un, īpaši, sulu bāru vēsturiskā attīstība. Izpētīti interjeru veidojošie dizaina faktori, kā arī merčendaizinga noteikumi sulu bāra izveidei. Empīriskajā daļā tiek veikts salīdzinošais pētījums, analizējot sulu bāru interjerus gan Latvijā, gan pasaulē. Izvērtēta to atbilstība izveides principiem par modernu un ērtu sulu bāru. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, 14 apakšnodaļām un 5 pielikumiem. Tā apjoms ir 94 lappuses. Darbā izmantoti 44 informācijas avoti. Radošajā daļā tiek izstrādāts interjera projekts atbilstoši mūsdienu bāra nosacījumiem, balstoties uz teorētiskajā un empīriskajā daļā izdarītajiem secinājumiem. In the bachelor’s thesis “Creation principles of thematic juice bar” author analyzes available literature and information sources about bars and especially the historical development of juice bars. Research about place design and elements and study role of merchandising for juice bar creation has been made. The study analyzes juice bars in Latvia and around the world, exploring if they fit to creation principles of modern and comfortable juice bar. Amount of bachelor thesis - 94 pages, including an introduction, 3 chapters, 14 subdivisions, reference list of 44 entries, 5 appendixes. The creative part of the developed interior design according to the modern bar conditions, based on the conclusions from the theoretical and empirical parts.