• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ķīmiskā sastāva noteikšana Latvijā audzētos kartupeļos

Thumbnail
Открыть
300-54728-Kreicberga_Anete_ak11231.pdf (1.440Mb)
Автор
Kreicberga, Anete
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2016
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Ķīmiskā sastāva noteikšana Latvijā audzētos kartupeļos. Kreicberga A., zinātniskais vadītājs dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Maģistra darbs. 55 lappuses, 19 attēli, 6 tabulas, 26 literatūras avoti, 9 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota literatūra par kartupeļu ķīmisko sastāvu, cieti, tās sastāvu un veidiem, amilozi un amilopektīnu, to attiecības ietekmi uz cieti, kā arī amilozes un amilopektīna, C vitamīna, kopējo fenolu savienojumu noteikšanas metodes. Eksperimentāli tika veikta amilozes un amilopektīna absorbciijas maksimumu noteikšana, amilozes noteikšana cietes paraugos ar spektrofotometrisko metodi, cietes noteikšana gravimetriski un titrimetriski, cietes šķīdumu viskozitātes noteikšana, reducējošo cukuru noteikšana, bioloģiski aktīvo savienojumu kā kopējo fenolu savienojumu, C vitamīna noteikšana, kā arī antiradikālās aktivitātes noteikšana.
 
Determination of chemical composition in different breed of potatoes grown in Latvia. Kreicberga A., supervisor dr. chem., asoc .prof. Jakobsone I. Master’s thesis. 55 pages, 19 figures, 6 tables, 26 literature references, 9 appendices. In Latvian. Literature about potato chemical structure, starch structure, types and properties of it, amylose and amylopectin and their relation effect to starch and also determination methods of starch, vitamin C, phenolic compounds was compiled in this work. Amylose and amylopectin absorbtion maximum were found, also quantity of amylose in starches of different breed of potatoes was determined by spectrophotometry as well as determination of starch by gravimetry and spectrophotometry, determination of sugars, phenolic compounds has been done
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/32146
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV