• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Gaļas bojāšanos izraisošo mikroorganismu identifikācija

Thumbnail
Öffnen
301-55781-Liepins_Krists_kl13027.pdf (789.2Kb)
Autor
Liepiņš, Krists
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Ivanova, Nataļja
Datum
2016
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Bakalaura darba tēma: Gaļas bojāšanos izraisošo mikroorganismu identifikācija. Šī bakalaura darba mērķis bija noskaidrot dominējošos mikroorganismus gaļas bojāšanās laikā atkarībā no temperatūras un iepakojuma veida. Tika iegādāta vistas, cūkas un liellopa gaļa no Rīgas centrāltirgus. Gaļa 16 dienas uzglabāta dažādās temperatūrās 2, 8 un 12 oC grādi. Šī darba laikā tika identificēti 829 mikrooganismi, kas veidoja 82 mikroorganismu sugas. Vistas un cūkas bojātā gaļā dominējošās baktērjas ir Pseudomonas spp, bet liellopa gaļā dominē Hafnia alvei. Gaļas bojāšanās laikā 12oC uzglabāšanas temperatūrā mikroflorā dominē Enterobacteriaceae dzimtas baktērijas, bet 2oC un 8oC temperatūrā dominē Pseudomonas spp.
 
Bachelor's thesis: Identification of meat spoilage microorganisms The aim of the reasearch was to identify spoilage microorganisms in different storage temperatures and packaging types. Chicken, beef and pork meat were bought from Riga central market. It was stored 16 days in three different temperatures 2, 8 and 12 oC. During reaserch 829 microorganisms were identified, they consisted of 82 species. Dominant microorganisms in chicken and pork meat are Pseudomonas spp., but beef is microflora is dominated by Hafnia alvei. Meat spoilage during storage in 12oC In meat stored at 12 oC dominant microorganisms are Enterobacteriaceae, but at the 2 and 8 degree storage dominant are Pseudomonas spp.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/33208
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses [1229]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV