• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Selēnsaturošo aminoskābju noteikšana brokoļos

Thumbnail
Öffnen
300-58729-Graudina_Liene_lg12024.pdf (1.225Mb)
Autor
Graudiņa, Liene
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Nakurte, Ilva
Datum
2017
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Selēnsaturošo aminoskābju noteikšana brokoļos. Graudiņa L., zinātniskā vadītāja Dr.ķīm. Nakurte I. Maģistra darbs, 43 lappuses, 23 literatūras avoti, 17 attēli, 9 tabulas, 1 pielikumi. Latviešu valodā. Veicot literatūras izpēti, tika iegūts priekšstats par selēna iedarbību uz cilvēka organismu. Tika apskatītas arī optimālākās paraugu sagatavošanas metodes un populārākās analīzes metodes selēnsaturošo aminoskābju izdalīšanai un noteikšanai augu valsts produktos. Maģistra darba praktiskajā daļā pētīti trīs veikalā nopērkami brokoļu paraugi, kā arī pašu diedzētie brokoļu dīgsti. Selēnsaturošo aminoskābju izdalīšanai no paraugiem izmantotas divas ekstrakcijas metodes. Pētāmo savienojumu noteikšana veikta izmantojot šķidrumu hromatogrāfijas - masspektrometrijas metodi ar elektroizsmidzināšanu.
 
Determination of Seleno-amino acids in broccoli. Graudiņa L., supervisor Dr. Chem. Nakurte I. Master thesis, 43 pages, 23 literature references, 17 pictures, 9 tables, 1 appendixes. In Latvian. In the research of literature, was got an idea about Selenium effects on human organism. Also idea was got about methods for optimal sample preparation in order to extract selenium-containing amino acids from plants and most common methods to determine these amino acids in biological samples. In the experimental part of this thesis as samples were selected 3 different types of broccoli and also were grown simple and selenium enriched broccoli sprouts. For sample preparation were selected 2 types of extraction for each sample group (for broccoli and broccoli sprouts respectively). Method that was used for seleno-amino acid determination was liquid chromatography and masspectrometry with electrospray ionization.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/35122
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV