Show simple item record

dc.contributor.advisorNakurte, Ilva
dc.contributor.authorOsipova, Jekaterina
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Medicīnas fakultāte
dc.date.accessioned2017-07-02T01:11:48Z
dc.date.available2017-07-02T01:11:48Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.other57429
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/36822
dc.description.abstractDarbā ir analizēts lignānu daudzums sešos dažādas izcelsmes linsēklu paraugos, pielietojot šķidruma hromatogrāfijas masspektrometrijas metodi. Pētījumā veikta linsēklu tēju un pašu linsēklu analīze, izmantojot ekstrakcijas metodi. Rezultātā paraugos identificēti astoņi lignāni, kuru vidējais kopējais daudzums linsēklu tējās sastādīja 39,59 mg/100 g, bet, pielietojot ekstrakcijas metodi, vidējā kopējo lignānu masas koncentrācija sastādīja 145,51 mg/100 g.
dc.description.abstractThe quantity of lignans in six different origin flaxseed samples was analyzed using liquid chromatography masspectrometry method. Two experiments was carried out: analysis of tea and flaxseed analysis of the extraction method. As a result 8 types of lignans was identified, with average total amount of 39,59 mg/100 g in tea samples, while using the extraction method gave average total amount of 145,51 mg/100 g.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectFarmācija
dc.subjectLinum usitatissimum
dc.subjectlinsēklas
dc.subjectlignāni
dc.subjectHPLC/MS
dc.titleLignānu identificēšana un daudzuma izvērtējums linsēklās, izmantojot hromatogrāfiskās analīzes metodes
dc.title.alternativeIdentification and quantification of lignans in flaxseed by chromatography methods
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record