• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bakteriālās fermentācijas produktu lipopeptīdu noteikšanas iespējas, izmantojot hromatogrāfijas – masspektrometrijas metodi

Thumbnail
Открыть
300-65615-Berzina_Zane_zb11049.pdf (1.141Mb)
Автор
Bērziņa, Zane
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Nakurte, Ilva
Дата
2018
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Bakteriālās fermentācijas produktu lipopeptīdu noteikšanas iespējas, izmantojot hromatogrāfijas – masspektrometrijas metodi. Bērziņa Z., zinātniskais vadītājs docente Dr.ķīm Ilva Nakurte, Bakalaura darbs, 33 lappuses, 25 attēli, 2 tabulas, 20 literatūras avoti. Latviešu valodā. Literatūras apskatā apkopota informācija par lipopeptīdiem, to galvenajām iedalījumu grupām, šo savienojumu struktūru, ķīmiskajām un fizikālajām īpašībām, izceļot tās, ko potenciāli būtu iespējams izmantot inovatīvu, ārstnieciski kosmētisko līdzekļu izstrādei. Kā arī apkopotas dažādas metodes, praktiskai lipopeptīdu izdalīšanai no baktēriju kultūrām un identificēšanai. Izmantojot AEŠH/MS metodi, pētīti 4 dažādi Bacillus subtilis dažādi baktēriju kultūru paraugi. Veikta dažu lipopeptīdu savienojumu grupu un to homologu identifikācija.
 
Possibilities for detecting lipopeptides of bacterial fermentation products using chromatography – mass spectrometry. Bērziņa Z., supervisor professor assistant Dr.chem Ilva Nakurte, Bachelor’s thesis, 33 pages, 25 images, 3 tables, 20 literature references. In Latvian. The literature survey summarizes information about the lipopeptides, their classification and structure, chemical and physical properties that could be used for development of innovative products in cosmetics. Some extraction methods from different bacterial cultures that can be used for lipopeptides and possibilities of their identification are described. Four different Bacillus subtilis bacterial culture samples were studied using HPLC/MS analysis, different groups of lipopeptide compounds and their homologs were identified.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/38593
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV