Show simple item record

dc.contributor.advisorJoppe, Aina
dc.contributor.authorKrasovska, Andžela
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
dc.date.accessioned2018-06-30T01:07:55Z
dc.date.available2018-06-30T01:07:55Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.other63693
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/38782
dc.description.abstractSakarā ar analizējamā ēdināšanas uzņēmuma zemajiem finanšu rādītājiem, darbā tika veikta uzņēmuma finanšu analīze tā līdzšinējās darbības novērtēšanai un uzlabošanas iespēju noteikšanai. Bakalaura darba mērķis ir noteikt galvenos finanšu rādītājus analizējamam uzņēmumam analīzes periodā un noteikt to uzlabošanas iespējas. Darba uzdevumi ietvēra raksturot uzņēmumu finanšu analīzes pielietošanai un noskaidrot atsevišķu, svarīgu ārējās vides faktoru iespējamo ietekmi uz uzņēmumu, veikt uzņēmuma peļņas un zaudējumu un bilances horizontālo un vertikālo analīzi un veikt koeficientu analīzi. Lai uzlabotu likviditātes rādītājus palielināt pašu kapitālu, efektivizēt debitoru parādu atmaksu, pārdot daļu no mazāk rentabliem un mazāk perspektīviem pamatlīdzekļiem. Lai uzlabotu rentabilitātes rādītājus samazināt izmaksas, tai skaitā pārdodot daļu pamatlīdzekļus, veikt tirgus izpēti. Maksimāli paaugstināt aprites rādītājus pārdodot nerentablos aktīvus. Atslēgvārdi: finanšu analīze, sabiedriskā ēdināšana, finanšu koeficienti, finanšu rādītāji
dc.description.abstractDue to the low financial performance of the catering enterprise, the bachelor’s work carried out a financial analysis of the enterprise for analyzing and improving its existing activities. The purpose of the bachelor's work is to establish the main financial indicators for the enterprise during the analysis period and to identify the possibilities for improvement. The operational tasks included a description of the enterprise for financial analysis and to clarify the potential impact of some of the important external environmental factors , the horizontal and vertical analysis of the company's profit and loss and balance sheet and the financial ratio analysis. To improve liquidity ratios it is necessary to increase equity, effectiveize customer debt repayment, sell part of less profitable and less prospective fixed assets. To improve the profitability, selling of some fixed assets, conduction of market research should be carried out. Maximizing asset turnover rates would help by selling unprofitable assets. Keywords: financial analysis, catering, financial ratios, financial indicators
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEkonomika
dc.subjectfinanšu analīze
dc.subjectsabiedriskā ēdināšana
dc.subjectfinanšu koeficienti
dc.subjectfinanšu rādītāji
dc.titleUzņēmuma "X" finanšu analīze
dc.title.alternativeFinancial analysis "X" enterprice
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record