Rīsi un rīsu ēdieni japāņu tradicionālajos svētkos un rituālos
Author
Savčuka, Alise
Co-author
Latvijas Universitāte. Humanitāro zinātņu fakultāte
Advisor
Haijima, Agnese
Date
2018Metadata
Show full item recordAbstract
Darbā tiek apskatīta rīsu un rīsu ēdienu ietekme uz japāņu tradīcijām. To nozīme japāņu tradicionālajās svētkos un rituālos. Darba mērķis ir pierādīt rīsu svarīgo, simbolisko nozīmi japāņu tradicionālajos svētkos, izpētot rīsu un Japānas mitoloģisko izcelšanās vēsturi, to saistību ar dievībām. Darbs sastāv no 3 nodaļām un vairākām apakšnodaļām, kurās tiek apskatīta, rīsu mitoloģiskā rašanās, rīsu saistība ar mitoloģisko Japānas rašanos. Dievību, rīsu un rīsu ēdienu (tādu kā rīsu kūkas, rīsu vīns) nozīme rituālos un japāņu tradicionālajos svētkos. Rīsu ietekme uz japāņu mitoloģisko dzīves uztveri. Influence of Rice and rice dishes on Japanese culture is reviewed in this paper. Significance of rice in Japanese traditional celebrations and rituals. The aim of the paper is to prove significance and symbolic meaning of the rice in Japanese traditional celebrations, researching rice and Japan’s mythological origin and its connection with the deities. The paper contains 3 chapters with several subchapters. Reviewing mythological historical origins of rice and Japan. The significance of deities, rice and rice dishes (such as rice cake and rice wine) in traditional Japanese celebrations and rituals was proven. Rice influence on Japanese mythological life perception was reviewed.