Show simple item record

dc.contributor.advisorŠumilo, Ērikaen_US
dc.contributor.authorLapa, Ilzeen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-01-12T06:49:23Z
dc.date.available2015-01-12T06:49:23Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other13648en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/4559
dc.description.abstractMainoties pārtikas nozares attīstības virzienam pasaulē un Eiropas Savienībā, parādās jauni faktori, kas ietekmē pārtikas uzņēmumu konkurētspēju. Tādēļ aktuāls kļūs jautājums, vai Latvijas pārtikas uzņēmumi spēs saglabāt savu konkurētspēju un attīstīt darbību atbilstoši nozares izmaiņu prasībām. Pirmajā nodaļā pētīti uzņēmumu konkurētspējas teorētiskie aspekti un paradigmas maiņa konkurētspējas veidošanā: uz sadarbību balstīta pieeja un zināšanās balstīta konkurētspēja. Otrajā nodaļa veltīta pārtikas nozares raksturojumam un attīstības tendenču analīzei konkurētspējas kontekstā. Trešajā nodaļā veikta Latvijas pārtikas uzņēmumu aptaujas rezultātu izvērtēšana un datu apstrāde ar faktoranalīzes metodi. Veikta Latvijas pārtikas ražotāju konkurētspēju veidojošo faktoru interpretācija un analīze un noteikti iespējamie virzieni un priekšlikumi konkurētspējas veicināšanai.en_US
dc.description.abstractAlong with changes in Foods industry’s development direction in the World, new factors that influence competitiveness of enterprises appear. Thus the question of competitiveness maintenance and operation development according to requirements in the industry is very vital. The first chapter reviews theoretical aspects of enterprise’s competitiveness and paradigm’ change in the formation of competitiveness: cooperation based approach and competitiveness based on knowledge. The second chapter describes the industry and presents the analysis of development trends in the context of competitiveness. In the third chapter the evaluation of questionnaire’s results of Latvia’s food enterprises and analysis of data with factor analysis method are done. The interpretation of Latvia’s food producers’ competitiveness forming factors is presented and proposals for competitiveness stimulation are offered. The paper consists of 181 pages, 71 tables, 40 charts, 27 appendixes, 251 titles in bibliography.en_US
dc.language.isolaven_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.subjectKonkurētspējaen_US
dc.subjectPārtikas ražošana
dc.subjectUzņēmējdarbības vadība
dc.subjectManagement Science
dc.subjectBusiness Management
dc.titleLatvijas pārtikas ražošanas uzņēmumu konkurētspējaen_US
dc.title.alternativeCompetitiveness of Latvian Food Producersen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record